EBRD Advice for Small business je, u saradnji sa TUVAdria, kreirala Vodič za Organizacije iz prehrambenog sektora u oblasti higijene i preventivnog djelovanja u toku i nakon krize. Projekat finansira EU.
Vodič ima za cilj da svim organizacijama iz prehrambenog sektora predstavi osnovne korake u prevenciji širenja zaraze, a kada je u pitanju kriza javnog zdravlja. S druge strane cilj je i da predstavi osnovne smjernice koje organizacija treba i može da primjeni u svom poslovanju, a kako bi se smanjila mogućnost nastanka bilo koje vrste krize i/ili imala adekvatan odgovor u slučaju njene pojave.
Tekstualna verzija brošure je dostupna u .pdf formi, a Webinar je podijeljen u tri modula:
- Opšti postulati higijene (link)
- Edukacija i svijesnost; Upravljanje nabavom, transportom i maloprodajom; (link)
- Pripravnost i reagovanje u vanrednim situacijama – plan odbrane hrane; procjena ranjivosti (TACCP, VACCP, procjena rizika i evaluacija dobavljača) ; (link)
Ovim putem vas pozivamo da pogledate navedene sadržaje koji su besplatni te se nadamo da će vam isti biti od koristi.